Sebők Gumi Kft
Sebők Gumi Kft
Autószerviz és Gumiszerviz - 2001 óta az Önök szolgálatában.
 
Pollenszűrő

Az utastérbe jutó levegőt tartsuk tisztán!

A pollenszűrő meghatározott időnként cserére szorul.
A pollenszűrő elhasználódásának biztos jelei: izzadó, bágyadt utasok, nedves időben erősen párásodó ablakok.
Egyszerűen pollenszűrőnek nevezzük, pedig valójában nem csak a sokaknál allergiás reakciókat kiváltó virágporokat tartja távol, hanem más szennyező anyagoktól is megtisztítja az utastérbe kerülő levegőt.
 
Több változatban kaphatók. Létezik egyszerűbb kivitel is, de egy komolyabb szűrő több lépcsőben dolgozik, az előszűrő és a főszűrő után még egy aktívszenes réteg is következhet, amely a gáz halmazállapotú szennyeződéseket is megköti. Ezért érdemes ezeket választani, főleg sűrű városi közlekedésnél.

Minderre azonban a szűrő csak korlátozott ideig képes, a pórusai lassan eltömődnek, telítődnek, egyre kevesebb levegő jut át a szűrőn, de extrém elpiszkolódás esetén szinte le is zárja a szellőzés útját. A csökkenő levegőmennyiséget nedves időben az ablakok erőteljes párásodása, nagy melegben pedig az utasok izzadása, rossz közérzete jelzi.
Minél piszkosabb levegőjű környezetben használjuk az autót, annál hamarabb tömődik el a pollenszűrő. Általában a gyárak által előírt, típusonként eltérő csereperiódust ki szokták bírni, de ezen belül is szükséges időközönként ellenőrizni, szükség esetén cserélni.
Profi szervizünkben a klímarendszer ellenőrzésekor, tisztításakor mindig megnézzük a pollenszűrőt is, sőt minden esetben javasoljuk a cseréjét is ha a klíma fertőtlenítés is megtörténik.
Az elhanyagolt klímarendszert megtisztítani nagyon nehéz. Nézze meg a videón egy kiszerelt elpárologtató milyen koszos tud lenni.
A klímatisztításnál természetesen nincs kiszerelve az elpárologtató:

Csatlakozzon elégedett ügyfeleink köréhez és bízza ránk gépjárművének karbantartási feladatait, amíg Ön kényelmes várónkban a kávéját kortyolgatja.
Tapasztalja meg a megbízhatóságot és legyen elégedett ön is, jelentkezzen be a +36 20 617 1717 telefonszámon!

?>